Sklek vodje tekmovanj MNZ Maribor


Kot prvo obnovimo spomin na tekmo 11. kola med ekipama ND Slovenj Gradec in NK Duplek. 

 

Poročilo tekme:

V 11. kolu smo se odpravili na gostovanje na Koroško, natančneje k ekipi iz Slovenj Gradca. Tekmo smo odigrali v večernih urah, saj ima Slovenj Gradec zelo lepo urejen stadion z razsvetljavo.

 

 

Ozračje se je predtekmo, kar lepo ohladilo in mogoče je bil tudi to razlog za nekoliko slabši začetek, saj smo v prvi akciji domačih prijeli gol. Po prejetem golu smo odigrali bolj zbrano in si pripravili 2. - 3. pol priložnosti. V 30 min je po izigrani akciji sam pred vratarjem znašel Marko Dobaja, vendar je domač vratar njegov strel obranil. Do konca prvega polčasa ni bilo na nobeni strani izrazitih priložnosti, zato je izid ostal v prid domačinov. V drugem polčasu pa smo gledali čisto drugačno predstavo NK Dupleka. V 46. min je iz prostega strela zadel David Rihtarič in tako izenačil izid na 1:1. V naslednjih minutah smo gledali igro večino časa pred golom domačinov in si preko Alena Knecht Šilaka in Simona Valentija priigrali dve lepi priložnosti, ki pa jih žal nismo znali realizirat. V 56 min pa je zaradi dosojenega prekrška na 20 m, domači obrambni igralec izgubil živce in napadel glavnega sodnika. Ta je zaradi groženj prekinil tekmo in poslal vse igralce v slačilnice. Za končni uraden izid tekme še bo potrebno počakati na uradno poročilo disciplinske komisije.

 

Sklep vodje tekmovanja:

Prekinjena članska tekma 11. kroga med ekipama Slovenj Gradec in Duplek se v skladu s sklepom pritožbene komisije z 11. 2. 2016 ter po 62. čl. TP MNZM registrira z rezultatom 3:0 b.b. za ekipo Duplek.