Priprave selekcije U-13 v Umagu 2016


Pozdravljeni ljubitelji nogometa!

 

Tako kot se je na priprave konec februarja odpravila članska ekipa NK DUPLEKA, se je med 17. in 20. marcem v sosednjo Hrvaško, natančneje v Umag odpravila ekipa U 13 NŠ DUPLEK pod budnim očesom trenerja Tomaža Vršiča in pomočnika Aleša Kranjeca.

Na priprave so se fantje odpravili v čet., 17. marca v jutranjih urah. Bivali so v udobnem hotelu Sol Garden Istra s 4*, ki je vsem fantom in strokovnemu vodstvu nudil vse kar so potrebovali. Bivali so v udobnih in lepih sobah, na voljo so imeli najrazličnejšo hrano ter tudi bazen, ki so ga uporabljali za sprostitev po napornih obremenitvah.  Pogoji za treninge in tekme, ki so jim bili na voljo so bili zares na visokem nivoju, dodaten plus pa je bilo še fantastično vreme.

Fantje so bili vse štiri dni priprav skoraj polno zasedeni, saj so opravili dva jutranja sprehoda, štiri treninge ter tudi štiri tekme. Na tem mestu moramo omeniti večerno tekmo, ki so jo fantje odigrali na umetni travi. Ambient je bil nepozaben, nasprotnik zelo kvaliteten, razpoloženje naših igralcev pa na najvišjem možnem nivoju. Igra, ki sta jo obe ekipi prikazali je bila prava paša za oči, čeprav je naša ekipa tekmo na koncu nesrečno izgubila, a vendarle pokazala česa je sposobna.

Na vseh treningih in tekmah so igralci prikazali marljivost, znanje, veliko mero borbenosti in kar je najbolj pomembno, kolektivni duh. Rezultat tokrat ni bil v ospredju, saj so bili nasprotniki zelo močni ampak vseeno lahko povemo, da so fantje oddelali in odigrali tekme na katerih se da graditi.  

Prosti čas, ki je bil na voljo so ga fantje dodobra izkoristili in s tem samo še bolj krepili moštveni duh. Tako so se med drugim pomerili v plavanju pod vodo, zadrževanju daha pod vodo (zmagal je Rene Šabeder), organizirali so tekmovanje v FIFI na Playstationu, kjer so se še posebej razživeli, saj so pokazali veliko mero borbenosti in navijaškega duha, seveda pa ni manjkalo tudi smeha, ostrih pogledov ob prejetih golih in veselja ob doseženih.

V nedeljo, 20.marca se je ekipa, polna dobrih, lepih in nepozabnih vtisov ter v upanju in odločnosti, da se drugo leto ponovno vrne v Umag, odpravila domov.

Nogometni klub Duplek, ki skrbi za svoj podmladek je seveda veliko pripomogel k temu, da so se fantje lahko odpravili v Umag. Velika hvala pa tudi staršem in igralcem, ki so od donacij, ki so jih prejeli za prodane koledarje, zbrali sredstva za priprave.

 

Seveda pa se moramo zahvaliti tudi trenerju Tomažu Vršiču in pomočniku Alešu Kranjecu, ki sta igralce uspešno vodila ter tudi Timoteju Kranjcu iz podjetja B4Sport camps, ki je vse skupaj zelo dobro organiziral.