NK Duplek - NK Dogoše 4:1


V 12. krogu 2. članske nogometne lige MNZ Maribor sta se v derbiju kroga v Dupleku pomerila NK Duplek in NK Dogoše. Derbi je privabil lepo število domačih in gostujočih navijačev, ki so čez celotno tekmo navijali in spodbujali nogometaše obeh ekip. Pred prvim sodnikovim žvižgom je domači predsednik g. Domen Simonič podelil simbolično darilo za 60. letni rojstni dan dolgoletnemu članu, trenerju in prijatelju NK Dupleka Martinu Majeriču. 

Domačini so bolje začeli srečanje, saj je po lepi akciji v 21. min sam pred gostujočega vratarja prišel Aljaž Mulec nad katerim je bil storjen prekršek za enajstmetrovko. Enajstmetrovko je realiziral David Rihtarič in popeljal NK Duplek do vodstva 1:0. Gostje iz Dogoš so hitro odgovorili z golom Zajca v 23. minuti in tako izenačili. V 32. min je po samostojni akciji sam pred gostujočega vratarja prišel Primož Ademovič, ki je tudi suvereno zadel za 2:1. V 35 min je Aljaž Mulec povišal na 3:1 po lepi podaji Šilaka. V 41.min je s krasnim zadetkom s peto za končnih 4:1 že drugič na tekmi zadel Aljaž Mulec.

Drugi polčas je Duplek suvereno nadzoroval potek srečanja in si pripravil več priložnosti, ki pa jih domači nogometaši niso izkoristili. Tako je izid ostal nespremenjen in nogometaši Dupleka so se veselili novih treh točk s katerimi so se povzpeli na 4-to mesto prvenstvene lestvice. Naslednja tekma naših nogometašev je v soboto  23. 4. 2016 ob 16:30 v Sp. Dupleku, kjer bo nasprotnik Tezno. Vljudno vabljeni na tekmo, da pomagate našim nogometašem do novih treh točk.