Priprave Umag 2017


Nogometaši NK Dupleka so se med 9. in 12. marcem pred nadaljevanjem pomladanskega dela prvenstva, odpravili na priprave v Umag. NK Duplek nastopa v 1. medobčinski ligi Maribor, kjer se trenutno nahaja na 11. mestu od vsega 13 ekip. Jesenski del prvenstva nogometaši Dupleka niso odigrali po načrtih, saj so zbrali vsega 9 točk. V spomladanskem delu želijo dvigniti nivo igre in se uvrstiti na sredino lestvice. 

V četrtek 9. marca so se tako odpravili v Umag z namenom, da pred začetkom prvenstva, ki se začne konec marca, zamenjajo okolje in se posvetijo treningom ter tekmam. Že v četrtek so opravili prvi trening, popoldan pa je bila na sporedu tudi prva tekma, ki so jo naši nogometaši dobili s 3:1 proti Nk Arne Tabor 69. Prikazali so odlično igro, polno kombinatorike in priložnosti. 

V petek so imeli na sporedu dopoldanski trening, ter popoldne tekmo proti nogometnemu klubu Vir iz Ljubljane. Naši nogometaši so na težkem terenu odigrali soliden prvi polčas, ki so ga dobili z 2:0. Zaradi nestrinjanja s sodnikom pa je ljubljanski trener ob polčasu svojim varovancem naročil, da zapustijo igrišče tako, da se tekma ni nadaljevala.

Sobota je potekala po istih načrtih. Zjutraj so nogometaši opravili trening, popoldne pa odigrali še zadnjo tekmo proti avstrijskemu nižjeligašu Osk Kotscach Maureen. Ob polčasu so Avstrijci vodili z 1:0, čeprav so tudi naši nogometaši imeli kar nekaj priložnosti. V drugem polčasu je Duplek hitro izenačil ter nato nadzoroval potek tekme, si priigral veliko priložnosti ampak mreže ni več zatresel. Nasprotno. Avstrijska ekipa je izkoristila dva protinapada ter tekmo dobila z izidom 3:1.

Trener Andrej Vršič je po tekmi pohvalil svoje varovance in povedal, da so veliko tekli, se borili ter pokazali predvsem kombinatorno in všečno igro, ki je vsekakor velika vzpodbuda za naprej. Nad rezultatom ni bil razočaran, ker na pripravljalnih tekmah ne igra vidne vloge.

Nogometaši in strokovno vodstvo so priprave oddelali korektno tako, da se bodo v Umag še vsekakor vrnili.

Nogometni klub Duplek se ob tem zahvaljuje vsem sponzorjem, ki so priprave omogočili:

Občina Duplek

OBČINA DUPLEK

Avtokleparstvo in avtoličarstvo Simonič Domen
Jager Trgovine
Šiviljstvo MAR
Prohit

Delikomat
Zavarovalnica Maribor
AquaSystems
Mesarstvo Blatnik
Pralko
Art Tattoo
Betonica
MS Krepek
Jajca Ramuta
VIP tehnika
Prevozi Ferlič
Mavi Maribor
AL-PA trg
Vezenje Konrad
Transport Dvoršak
Komunala Slovenske Gorice
Messer Gases for Life
Grega Žar
Astraea igralni salon